17 12, 2014

“Krigen blev mere personlig”

“Krigen blev mere personlig”
Arne Pedersen, 17. december 2014

Det har været et turbulent år i Mellemøsten, og det har de også kunnet mærke hos vores samarbejdspartner, Musalaha. Særligt krigen mellem Hamas og Israel i Gaza har virkelig udfordret de mange gode relationer, som ellers er blevet bygget op gennem Musalahas insisterende indsats. Derfor besluttede forsoningsorganisationen at tage 18 unge med til Berlin i november.

Mange ord blev skrevet under krigen – både i de konventionelle medier og på […]

17 12, 2014

Gud bruger det skrøbelige

Gud bruger det skrøbelige
17. december 2014

Julen er højtiden der minder os om, at vi ikke skal tænke ringe om det, som kan synes skrøbeligt, småt og ubetydeligt. For det er ofte det, Gud bruger til at udrette store ting.

Det blev vi mindet om, da vi i november måned besøgte Michael i den lille by Sderot nær grænsen til Gaza.

Michael er messiansk jøde fra Ukraine og præst for en lille menighed af Jesus-troende i byen. De mødes […]

12 12, 2014

Lad lyset skinne!

Lad lyset skinne!
Michelle van Loon, amerikansk koordinator for Caspari Center
Da deres renselsesdage i henhold til Moseloven var gået, tog de ham med op til Jerusalem for at bære ham frem for Herren – som der står skrevet i Herrens lov: »Alt det første af mandkøn, der kommer ud af moderlivet, skal helliges Herren« – og for at bringe offer, sådan som det er foreskrevet i Herrens lov, et par turtelduer eller to dueunger. (Lukas 2,22-24)

På denne tid af […]

26 11, 2014

Perlemøder

Perlemøder
Elisabeth Serner, Den Danske Kirke i Jerusalem, 26. november 2014

Jeg samler på smukke møder med mennesker på min vej. Jeg sætter dem, som perler på en snor. De smykker og beriger mig.

For et halvt år siden satte en tilfældig dame i Jerusalems største shopping center, mig i kontakt med hendes messiansk jødiske nabo. Jeg havde ikke forudset, at den hjertevarme kvinde, som efterfølgende ringede til mig, ville blive min veninde og at vores børn ville stortrives […]

26 11, 2014

Glædelig jul – død til trods

Glædelig jul – død til trods
Kai Kjær-Hansen, formand for Israelsmissionen, december 2009

“Og så – et pludseligt skud, – og alle de store forventninger blev sønderslået.” Skrevet i julenummeret af Israelsmissionens blad i 1944. På forsiden er en artikel med titlen ”Glædelig Jul”. Og derefter inde i bladet meddelelsen: ”Egon Johannesen er død.” Detaljer om skuddet og dødsårsagen kunne man ikke bringe dengang under besættelsen.

De måtte komme senere. Men den, der dengang havde øjne at læse med, […]

26 11, 2014

Forpligtende minder

Forpligtende minder
Kai Kjær-Hansen, tidligere formand for Israelsmissionen, 26. november 2014

Israelsmissionens rejsesekretær Egon Henry Johannesen blev skudt i sin lejlighed i Husum, København den 24. november 1944 om aftenen. Han og hans kone, Astrid, ventede besøg af venner. De, der ringede på dørklokken, var imidlertid et par nazi-folk. De spurgte om hans navn og skød ham herefter ned – dræbt på stedet og med Astrid som vidne i baggrunden.

Mindet om Egon Johannesens død er bevaret i Israelsmissionen […]

26 11, 2014

Shabbat i Jerusalem

Shabbat i Jerusalem
Arne Pedersen, kommunikationssekretær, 26. november 2014

Roen har sænket sig over Jerusalem. Så vi, Bodil og jeg, begiver os mod aftenens aftale: Sabbatsmåltid hos Daniel Goldstein, som er ansat hos det Israelske Bibelselskab og som besøger os i Danmark næste forår. Han brænder for, at vi mennesker må huske på, hvor stor en gave sabbatten er, så han lader gæstfriheden råde og inviterer hver fredag aften gæster til sin lejlighed for at fejre shabbat.

Allerede i […]

25 11, 2014

Guds rige i San Francisco

Guds rige i San Francisco
– en image-bekymret dansker i praktik
Simon Krüger, stud.theol. på Menighedsfakultetet og projektmedarbejder i Israelsmissionen

En af velsignelserne ved at læse teologi på Menighedsfakultetet er, at der i studieordningen er indlagt tre ugers praktik. En god opsparing og villighed fra vores trofaste partner Jews for Jesus gjorde, at jeg først i uge 40, stod på 60 Haight Street, San Francisco, California og havde udsigt til en fantastisk skyline og tre spændende uger i selskab […]

24 10, 2014

Ukrainere vil høre om Jesus

Ukrainere vil høre om Jesus
Arne Pedersen, 24. oktober 2014

Det er mini-kampagnetid i Jews for Jesus. Både afdelingen i Dnepropetrovsk, Ukraine og den i London er i gang med mini-kampagner i øjeblikket.

Tatyana (på billedet øverst), som er missionær i Ukraine, fortæller:

“Det er let at blive oprørt over det, som foregår i vores land lige nu. Set fra vores perspektiv, er tilstanden dårlig. Vi ser soldater overalt i gadebilledet, og vi ved, at ikke ret langt væk forgår […]

16 10, 2014

Bibelselskab hjælper i Gaza

Bibelselskab hjælper i Gaza
Arne Pedersen, 16. oktober 2014

Israelsmissionens samarbejdspartner, Det Palæstinensiske Bibelselskab (PBS) har siden våbenhvilen mellem Israel og Hamas, været involveret i at hjælpe de mange familier, som er ramt af krigens efterdønninger.

”Det har været vigtigt for os, at koordinere med kirkerne i Gaza. Det var et væsentligt første skridt i at sikre os, at kirken er et vidnesbyrd for de mange muslimer, som også har brug for hjælp,” fortæller Simon, kommunikationsmedarbejder hos PBS. Han […]