Ebenezer-hjemmet er det eneste plejehjem i Israel for Jesus-troende jøder. Hjemmet ligger i Haifa, og beboerne på hjemmet er dagligt et vidnesbyrd over for omverdenen. Som noget helt unikt i Israel bor jøder og arabere her under samme tag, og det vidner om, at troen på Jesus Kristus gør forsoningen mulig. Navnet henviser til 1 Samuel 7,12: [Samuel] kaldte den Eben-ha-Ezer, for han sagde: “Så langt har Herren hjulet os”.

Messianske jøder har særligt brug for at kunne bo på plejehjem, hvor de kan dele troen på Jesus med andre. Mange har mistet forbindelsen til deres familie på grund af deres tro, og fællesskabet med andre Jesus-troende er blevet deres familie.

Mange af beboerne på hjemmet har en særlig historie med sig. Nogle var på flugt fra Holocaust under anden verdenskrig eller fra forfølgelser i Rusland, og andre har oplevet opbygningen af dagens Israel gennem flere krige. Disse oplevelser giver både fysiske og psykiske skader, som er en udfordring i det daglige arbejde på Ebenezer-hjemmet.

Ebenezer-hjemmet blev åbnet i 1975 og hjemmets første sygeplejerske var Søster Christiane, udsendt af Israelsmissionen. I sin tid på hjemmet skrev Søster Christiane en række små artikler under overskriften “Stjernestunder” Efter Søster Christianes død har hendes familie udgivet flere af disse i et lille hæfte med titlen Stjernestunder.

”Det bedste ved at arbejde på Ebenezerhjemmet var at se kristne arabere og messianske jøder sidde sammen til morgenandagt og sige, at når Jesus har tilgivet os, så kan vi også tilgive hinanden,” fortæller Else Christensen, der har arbejdet som ledende sygeplejerske på Ebenezerhjemmet fra 1991 til 1997.

Ebenezer-hjemmet får ingen offentlig støtte fra Israel, men drives af gaver og de penge, som beboerne selv kan betale. Israelsmissionen har sendt flere sygeplejersker og volontører til Ebenezer-hjemmet, og du kan hjælpe os med at støtte hjemmet økonomisk herunder.

 

Støt Ebenezerhjemmet