Skip to main content

FCSI


Studenterarbejdet

Et fællesskab af troende


”Her er der en fælles forståelse for det pres, man kan opleve som troende og studerende. Jeg ved, jeg har et fællesskab, som kan bede for mig og støtte mig, når jeg har brug for det.”

Avery, studerende i Haifa

Det kristne studenterarbejde i Israel (FCSI) begyndte i 1979, og helt fra begyndelsen har Israelsmissionen været involveret i arbejdet. Dels ved at støtte økonomisk, dels ved at sende volontører til arbejdet og dels ved at skabe kontakt mellem kristne studerende i Danmark og Israel.

FCSI er en af de få organisationer i Israel, som skaber fællesskab på tværs af arabere, israelere og internationale studerende.

Organisationen har det formål at undervise i Bibelen, styrke de studerende i troen, hjælpe dem med at leve deres tro ud i hverdagen, koordinere og organisere aktiviteter og bibelstudiegrupper – og til sidst at opmuntre de kristne studerende i Israel til at dele evangeliet med deres medstuderende.

Rasha Saba er generalsekretær for FCSI, og hun ser nogle gode strømninger i FCSI lige nu:

”I Israel er vi ikke religionsforskrækkede – her er det i orden at praktisere troen i det offentlige rum. Vi er i stedet udfordret af frygten for at være anderledes. På det seneste har jeg set en opblomstring af unge, der har mod på at dele deres tro åbent. Vi oplever i stigende grad, at studerende med forskellige baggrunde er nysgerrige på os og vores sag.”

FCSI er medlem af International Fellowship of Evangelical Students (IFES).

Ønsker du at støtte FCSI, kan du gøre det herunder.

Støt studenterarbejdet her

 

Giv håb

Vil du være med til at give det bedste tilbage til det jødiske folk?