– studiedag 2016

2. september 2016 på TORVET i Aarhus

Carsten Vang

Carsten Vang

Nogle mennesker mener ikke, at Abraham, Moses, David og mange af de andre fra persongalleriet i Det Gamle Testamente er historiske personer. I stedet betragtes disse fortællinger, som værende teologisk sande. Andre mener, det er vigtigt at disse mennesker rent faktisk har levet – at vi ikke kan reducere dem til alene at være teologiske sandheder, for så går der noget tabt. Carsten Vang, lektor i Det Gamle Testamente ved Menighedsfakultetet i Aarhus, mener, at det er vigtigt, de begivenheder vi læser om i Bibelen, er historisk sande. Hvorfor han mener dét, vil han inddrage os i ved årets studiedag på TORVET, Katrinebjergvej 75, 8200 Aarhus N.

Ud over Carsten Vang får vi besøg af Christian Rasmussen, som efter 7 ½ år i Israel nu er vendt hjem for at blive generalsekretær i Kristeligt Forbund for Studerende. Han vil løfte lidt af sløret for, hvad han tager med sig hjem fra Immanuelkirken i Jaffo, hvor han var præst.

Dagens program ser ud som følger:

Christian Rasmussen

Christian Rasmussen

15.30: Kaffe, småkager og velkomst
16:00: Fortælling, historicitet og Det Gamle Testamente del 1
v/ lektor Carsten Vang
16:45: Pause
17:00: Fortælling, historicitet og Det Gamle Testamente del 2
v/ lektor Carsten Vang

18:00: Aftensmad

19:00: Den kære og sære israelsmission – erfaringer fra Immanuelkirken i Jaffo
v/ Christian Rasmussen

Af hensyn til aftensmaden beder vi om tilmelding senest tirsdag den 30. august kl. 12. Det kan du gøre på enten kontor@israel.dk eller 7356 1270.

Studiedagen er GRATIS at deltage i, men vi opfordrer til at give en gave i forbindelse med aftensmaden.

Vi glæder os til at se mange af vores venner til en spændende dag!