Trosrejser


Jøder fortæller om deres tro på Yeshua

Findes der noget der er større end mig? Hvem er Gud? Giver det mening at tro? Hvad skal jeg tro på? Sådan er vi mange, der har spurgt, og vi spørger måske stadig. Vi er jøder med mange forskellige baggrunde, men vi har det tilfælles, at vi har spørgsmål. Alle disse spørgsmål har ført os på en rejse, hvor vi undervejs er kommet til tro på, at Yeshua er den Messias, som vores folk venter på. Derfor vil vi fortælle om vores trosrejse, og vi inviterer dig til at være med.

Hvis du støder på spørgsmål til tro, liv og hvem Yeshua er, så kontakt endelig vores dialogmedarbejder Mads Bjørn Thuren. Mads Bjørn bor I København og holder af gode samtaler om alt mellem himmel og jord. 

madsbjoern@israel.dk

Min fortælling: “Jeg kunne slukke for computeren – men ikke for Jesus”

For nogle år siden fik jødiske Sahar nogle gode venner gennem sin lokale fodboldklub. Deres tro på Jesus gjorde ham nysgerrig, men han var for blufærdig til at spørge ind til den. Derfor fandt han Det Nye Testamente på internettet, og begyndte at læse det. Det han læste, overraskede ham.  

Læs Sahars fortælling her

Min fortælling: “Jeg fandt tryghed i den jødiske Jesus”

Bent Bukrinsky er dansk jøde, og det meste af sit liv har han følt sig utryg. Men efter et kursus i Bibelen i den lokale folkekirke og en rejse til Israel ændrede alt sig. I dag har Bent fundet tryghed i jøden Jesus.  

Læs Bents fortælling her

Min fortælling: “Hvor finder jeg min identitet?”

Maia Inbar er nordmand og israeler på samme tid. Dette dobbelte tilhørsforhold har skabt mange spørgsmål om mening og identitet i hendes liv. Efter lang tids søgen fandt Maia svar, da hun blev introduceret til Yeshua.

Læs Maias fortælling her

Min fortælling: “Jeg fandt et sted at kalde hjem”

Jødiske Emily havde altid været overbevist om at Gud fandtes – hun ville bare ikke have noget at gøre med ham. Men en personlig krise ændrede alt og kastede hende ud i en eksistentiel søgen efter tilgivelse. Hun ledte i både synagoger og i New Age miljøer, men ingen af stederne kunne give hende det hun havde brug for. Til sidst endte hun i sin lokale kirke hvor et alfakursus og senere en tur til Israel gav hendes liv en ny kurs.  

Læs Emilys fortælling her

Min fortælling: “Jeg flygtede fra sandheden”

Louis Goldberg voksede op i en jødisk-ortodoks familie. Helt fra barnsben søgte han efter Guds nærvær, men oplevede, at de jødiske rabbinere ikke kunne give hverken svar eller vished. Som ung blev han agnostiker, men spørgsmål om, hvem Gud var, lurede under overfladen. Senere i sit voksenliv konfronterede en kollega ham med Bibelen og Jesus. Det gjorde Louis vred, men da kollegaen ikke ville stoppe med at konfrontere ham, besluttede hans sig for at læse Det Nye Testamente for at finde alle fejlene. Det blev et afgørende vendepunkt i hans liv. 

Læs Louis’ fortælling her

Min fortælling: “Jeg fandt Ham, jeg hører til hos”

“I nattens stilhed, hvor der kun var mig og min skaber, sagde jeg: ”Gud, hvis det her ikke er sandheden om dig, så må du ikke blive vred. Forandr mit hjerte og vis mig, hvor jeg tager fejl; vær min beskytter.” Det var en kold, kold nat, alligevel følte jeg en enorm varme – som om noget varmt var hældt ud over mig. Det var ikke smertefuldt. Det var beroligende, trøstende. Jeg tog det som et tegn fra Gud om, at det ikke var forkert af mig at tro på, at Jesus er Israels Messias.”

Læs en iransk jødes fortælling her

Min fortælling: “Jeg ledte efter min jødiske arv – på vejen derhen fandt jeg Messias ”

“Da jeg var 11 år, mødte jeg første gang hadet til jøder. Det skete i Ukraines hovedstad Kiev i 1969. Uden provokation kaldte to drenge mig en ”beskidt” jøde på skolens gang. De snerrede ad mig, sparkede mig i ansigtet og slog mig. Jeg græd på vejen hjem. Oplevelser som disse blev starten på en rejse, hvor jeg ville lære mere om mine jødiske rødder.”

Læs jødisk-ukrainske Anatolis fortælling her

Min fortælling: “Tal ikke om Yeshua”

Steward Weinisch voksede op i et jødisk-ortodokst hjem. I sin barndom var han stolt over sin jødiske identitet, og han oplevede en rigdom i de jødiske traditioner. Men da han blev bar mitzvah i sine teenageår, fik han dog en følelse af, at der var noget, der manglede. Selvom han havde en masse religiøs træning, vidste han ikke, hvem Gud var. Derfor lovede han sig selv, at han en dag ville finde frem til sandheden.

Læs Stewards fortælling her

Nysgerrig?

Hvis du har spørgsmål til tro, liv og hvem Yeshua er, så er du meget velkommen til at tage kontakt til dialogmedarbejder Mads Bjørn Thuren. Mads Bjørn bor I København og holder af gode samtaler om alt mellem himmel og jord. 

Mail: madsbjoern@israel.dk

Følg os
på facebook


Kommende
begivenheder


Tilmeld dig
Nyhedsbrevet


Israelsmissionen | TORVET | Katrinebjergvej 75 | 8200 Aarhus N | Tlf. 7190 1885 | kontor@israel.dk | Reg.nr. 0994 kontonr. 0003054500 | MobilePay 30503