Mød os


foredrag og forkyndelse

Foredrag og forkyndelse

Ønsker du og dit fællesskab at få Israelsmissionen på besøg, så kommer vi gerne forbi og skaber en hyggelig aften i fællesskab med jer.

Mellemøsten er et aktuelt brændpunkt i verden, hvor Israel og det jødiske folk spiller en central rolle både politisk, kulturelt og religiøst. Israelsmissionens medarbejdere og frivillige tilbyder foredrag, undervisning og bibeltimer om en række forskellige emner relateret til de temaer og mennesker, som vi gennem vores arbejde har kendskab til.

Hvis du vil booke en af foredragsholderne kan du skrive til kontor@israel.dk eller ringe på 7190 1885.

Herunder kan du læse mere om enkelte emner, vi har særligt fokus på lige nu.  Vi lader os naturligvis også udfordre og tager andre emner op end de angivne.

Guds mission

Nogle gange kan det være svært at se, hvad Gud egentligt har gang i. Men lige siden Evas og Adams fald har Gud haft en mission om at genoprette sit faldne skaberværk. Det er en episk fortælling med drama, svigt og betingelsesløs kærlighed, som er spændt ud mellem skabelse og ny-skabelse. 

Oplæg v. generalsekretær Arne Pedersen

Forsoning – en (u)mulighed?

I verden opstår der flere og flere brændpunkter, hvor mennesker kommer til at leve i splittelse og i fjendskab med hinanden. Men selv i brændpunkterne er der mennesker, der arbejder på forsoning – også der, hvor det ser umuligt ud. I Israel-Palæstina er der mennesker, der dagligt arbejder for forsoning. Hvad kan vi lære af dem? Hvordan blive ved med at finde håb, når alt ser håbløst ud?  

Oplæg v. teologisk netværker Julie Kajgaard

Evangeliet i det Gamle Testamente

Vi har ofte en forestilling om, at evangeliet er noget, som hører det Nye Testamente til – og kun der. Men det er en forenklet tankegang, som misser den væsentlige pointe, at Gud allerede i det Gamle Testamente begynder at åbne op for den fantastiske gave, evangeliet er.  

Oplæg v. generalsekretær Arne Pedersen

Pinsens jødiske rødder

Jo, den er god nok! Jøder fejrede og fejrer fortsat pinse. Hvad gemmer der sig af rigdomme i pinsens gammeltestamentlige fortid og kan den kaste nyt lys og give nyt liv til kirkens pinsefejring? Det handler om Gud der gør sig kendt og om ord der bliver til ånd og liv 

Oplæg v. generalsekretær Arne Pedersen

Mødet med jøder i Danmark

Danmark har i historiens løb været et særligt sted for jøder. Christian IV inviterede jøder fra Spanien og Portugal til Danmark, og lige siden har der boet jøder i Danmark. Alligevel ved mange af os lidt om, hvad det vil sige at være jøde i Danmark i dag. Dette foredrag vil sætte fokus på, hvordan det er at være jøde i Danmark, og hvordan Israelsmissionen arbejder for at udrydde misforståelser mellem jøder og kristne.  

Oplæg v. teologisk netværter Julie Kajgaard

Skabelse, klima og forvalterskab?

”I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden”, sådan begynder Bibelens beretning om Gud, mennesket og skaberværket. Men hvordan skal vi kristne forholde os til det skabte? Hvad er vores opgave skal vi forkynde evangeliet eller tage os af jorden? Eller måske begge dele? I dette foredrag ses der på, hvordan skabelse, klima og forvalterskab hænger sammen.  

Oplæg v. teologisk netværker Julie Kajgaard

Kommende begivenheder

Giv det bedste tilbage

Vil du være med til at give budskabet om Jesus tilbage til det jødiske folk?

Følg os
på facebook


Kommende
begivenheder


Tilmeld dig
Nyhedsbrevet


Israelsmissionen | TORVET | Katrinebjergvej 75 | 8200 Aarhus N | Tlf. 7190 1885 | kontor@israel.dk | Reg.nr. 0994 kontonr. 0003054500 | MobilePay 30503